Meditatie

” …we can see how restlessness requires a buildup, whereas peace is something very natural for which we need not do anything. We do not create peace; we create only restlessness.”

Swami Dayananda Saraswati

STADSVERLICHTING

“Stadsverlichting” is een initiatief van Kris en Tijn Touber (www.stadsverlichting.nu). Een zondag in de maand kan je van 20.00 tot 21.00 mee komen mediteren in een uur stilte.

Meedoen is gratis. Graag aanmelden.

Plaats: Yoga Haven, Haven 54, Leiden

 

Wat is Stadsverlichting?

(Tekst van de website stadsverlichting.nu)

WAAR EN WANNEER: Elke tweede zondag van de maand, tussen 20.00 en 21.00 uur wordt in 852 huiskamers in heel Nederland gemediteerd.

MEETBAAR EFFECT: In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen, zo blijkt uit onderzoek. Wanneer ongeveer 1 procent van de bevolking regelmatig stil is, heeft dit meetbaar effect. Dit wordt het Maharashi-effect genoemd. Vanuit interesse voor dit experiment en vanuit de behoefte om een bijdrage te leveren aan de samenleving is Stadsverlichting ontstaan.

SNEL, GOEDKOOP, EFFECTIEF: Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je hoeft zelfs niet uit je leunstoel te komen. Je bent effectiever als een coherent (transcendent, meditatief) veld creëert. Geen methode is sneller, goedkoper en effectiever.

VERDER:

Voor wie onderdeel is geweest van de vorige meditatiegroep: we hebben geld bijeen gemediteerd voor een goed doel. Dit is het Shanti Children Project in Tiruvannamalai geworden:

www.shantionline.com/childrenproject.html

We zijn in 2011 op deze bijzondere plek geweest; een knooppunt van prachtige spirituele plaatsen zoals de liefdevolle Ramana Ashram en de heilige berg Arunachala waar Siva, de transformerende kracht massaal vereerd wordt. Vrienden van vriendin Saskia wonen daar en hebben dit project opgezet om kinderen te helpen naar school te gaan. We waren geraakt en geïnspireerd door wat ze doen en hoe ze het doen. Namens de meditatiegroep van Yoga Haven is er 300,- euro op hun rekening gestort.